18 May 2010

Punch Card

Aku pelik la bila ada orang suruh orang lain punch card utk dia.... Punch card la sendiri... Aku pun dtg lambat gak tapi tak lah sampai nyusahkan org lain... Kalo ade kecemasan ke, takpe la gak kan tapi ini hari2 suruh org lain punch.... banyak cantek muko ko.... Suruh aku, aku wat derk je... Sebenarnya walau kawan kita tolong punch card, dia akan lakukan dgn rasa susah hati dan malu utk melakukannya.... Macam bodoh je member tu kite buat.. Yelah... kena suruh punch card tanpa perasaan MALU. Dah tu ade yg suruh punch pagi tapi masuk keja tghari... sedapnya hidup macam tu... Tak adil la utk kengkawan yg slalu dtg awal kan. Ade yg balik awal tapi suruh org lain punch balik nanti. Kesian la kat member babe... Kawan2 opis yg lain pun tau member tu jugak yg slalu tolong... Bukan aku nk mengata sesapa tapi kita sesama manusia ni kena la berlaku adil dan memahami keadaan masing2. Jgn la ikut sedap ko je. Aku faham perasaan dia... Sabar jo la... nk buek camno...Sapo suruh ko selalu ikut kohondak dio... Padan muko...

kenyataan ini takde kena-mengena dgn hidup korang yg selalu buat benda2 macam tu... aku just suruh korang fikir sebelum nk lakukan apa2.... tu je...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...