30 May 2010

Sepetang ke Zoo Negara

Petang Jumaat lepas, hubby bawa aku dgn Fatih ke Zoo Negara yg telah sekian lama aku tidak lawati. Rasanya aku tak ke sana lebih 15 tahun. Best jugak tgk binatang2 kat sana... Fatih pun teruja tgk animal... Selalu tgk kat tv je. Kesian...

Penat jalan kat sana.. Jauh sgt berjalan... Sampai kat rumah kami tiga beranak tertido... Yg aku geram sgt tu, fatih asyik nk tolak stroller je smp tak tertarik pd animal kat sana. Tiket masuk pun dah mahal.. Dewasa with MyKad RM25.. Kanak2 RM 9. Nasib baik fatih tak kena bayar tiket masuk sbb fatih under 3 years... Kami bayar RM 40 utk 2 org sbb tak amik full packages. Full packages termasuk taman rama2 dan zoo serangga..

Kami sampai sana pkl 3.30 ptg. Pusing satu zoo, pastu penat, kami naik tramp. Masa naik tramp tu, ade couple makhluk asing (maybe org korea) potong queue. Geram aku... Kitorg yg dulu sampai, diorg yg macam tak sabar nk naik... Makhluk asing yg tak beradap.. lain kali dtg ke negara org, jgn smp susahkan org lain. Nasib baik ko potong queue aku, kalo org lain, maybe ko dah kena lempang...

Kat bawah ni, antara gambar2 yg sempat kami amik...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...