30 April 2010

Dugaan makan Domino's Pizza

Apalah nasib aku malam tadi... Aku tunggu hubby balik kat rumah pengasuh Fatih sampai pukul 8.30 mlm... Ni sume gara2 aku terlupa bawa kunci... Haa... Padan muka aku.. Dgn perut lapar dan penat, aku pun terus pegi ke Presint 8 utk bawa balik Domino's Pizza.. Sesampainya di sana, aku terus tgk menu... Pastu tetiba aku disapa mcm ni...

Cashier: "Cik... boleh tak cik ni bagi no. telefon dulu?"

Aku ditanya dengan nada sinis. Korang rasa ayat di atas ni sesuai tak ditanya pd customer ...
Kenapa tak tanya macam ni...

Cashier: "Selamat datang cik... Ape ye no. telefon cik?" or "boleh cik bagi no. tel?"

And then, aku pun order la PIZZA TUNA TEMPTETION. Ok.. sampai je aku kat rumah.. Mandi dulu.. Lepas tu baru nk makan... Aku suap je,,, Aku terus ckp kat hubby...

Aku: "Awak ada rasa tuna tak dlm pizza ni?

Hubby: "takde pun"


Aku rasa nk pulangkan je pizza tersebut... Buat pertama kalinya aku anak beranak makan pizza kosong... Topping keju dgn puri tomato je... Ikutkan hati aku nk je pulangkan balik pizza tu tapi hubby aku kate... dah rezeki kita, makan jela... Sampai pagi ni pun marah aku tak hilang.. RM 34.90 aku bayar tau... Lain kali, korang kalo nk beli pizza.. check dulu ye...

29 April 2010

Masak utk keluarga

Ya... sememangnya aku tak pandai masak. masak selalu ade je yg kurang. Tapi aku rasa bahagia bila kuarga aku makan masakan aku. Walaupun tak seberapa namun terpancar jelas di wajah mereka berpuas hati dgn air tanganku. Hubby aku pun tak pernah mengutuk masakan aku.. Kdg2 masakan aku tak jadi tapi dia tak pernah mengata masakan aku tak sedap... mungkin dia tanak aku kecil hati agaknya... Skrg memang selalu masak kat rumah, dah jemu makan kat luar. Lagipun anak aku boleh menikmati makanan dia sendiri tanpa gangguan sesiapa... Makan kat luar pun belum tentu bersih dan sedap... Kdg2 mahal plak tu... Sejak jadi ibu ni, aku semakin cerewet ttg makanan anak aku... Apepun aku nk upload kat sini masakan yg telah masak... Nk eksyen ni, maklumlah org baru nk belajar masak... Pada muko sendiri mau ingatla bila dah kawin baru terhegeh2 nk turun ke dapur...

So, kawan2 ingat la kata2 ni.. Masak la sebelum anda dimasakkan...

Puding karamel yg separuh jadi... hubby aku cakap lain kali kita try lg ye yang... Masuk ni dah 3 kali aku buat tapi belum menjadi..

Kangkung goreng belacan adalah permintaan dari hubby..

Ni plak masakan favourite hubby.. Ikan jenahak masak asam pedas... Terima kasih kat abg ruzaman atas ikan jenahak tu... Telor dadar memang wajib utk anak aku yg tak mau makan selain dari nasi dan telor...

Sekian, Wasalam.

Secretaries' Week with Agnes Monica

Semalam gi MATRADE tgk show Agnes Monica... Pd pendapat aku semalam show dia kurang memuaskan hati coz sound system bingit sgt. Suara dia pun tenggelam timbul walaupun persembahan dia mantap. Vokal dia memang superb.. macam mana korang dengar dalam radio, macam tu lah suara dia bila dia nyanyi live. Kesian Agnes Monica... Nasib baik Dee pandai mengendalikan program tersebut... Agnes mungkin kena belajar lagi utk berinteraksi dgn penonton. Apepun ni adalah gambar2 yg sempat diambil...

Barang2 dalam goody bag

28 April 2010

Anakku yg nakal...


Kadang2 aku runsing gak dgn kerenah anak aku yg seorang ni... macam2 hal yg blh membuat aku hilang kawalan perasaan tapi nk salahkan dia tak boleh gak.. dia belom 2 tahun lg. Byk perkara yg kena buat dia paham... kdg2 kesian tgk anak aku bila kena marah dgn aku.. salah aku gak, sape suruh cepat hot temper tapi setakat ni takde la sampai mendera... Maafkan ibu fatih... Ibu cuma insan biasa yg tidak sempurna... kdg2 akal ibu ni pendek sikit.. Nasib baik daddy fatih selalu ingatkan ibu supaya cool skt...

Anak ibu yg dikasihi, apa yg ibu lakukan adalah demi kebaikan fatih.. Cuba fatih tgk ape yg fatih buat yg membuat ibu geram sgt dgn perangai fatih... Kdg2 kelakar pun ade bila mengenangkan peristiwa2 yg lalu...


Muka kamu di saat2 kamu memikirkan sesuatu yg kamu pasti

Tgh geli duduk atas rumput..


Tgh protes...

Nak suruh ibu tolak la tu... Macam ibu tak tau..


Mamam bubur

Fatih tak bagi daddy drive sbb fatih pun boleh drive sendiri...

Fatih suke makan cekelat... Ngeee....

Nk tolong ibu sapu rumah.... kan ibu selalu sibuk sampai tak sempat sapu rumah... Meh sini fatih sapu... Haaaa... Padan muka aku...

Fatih nk pakai baju daddy gak... Tak kira...

Meh la naik... Fatih boleh hantar kan..

Putih tak muka fatih pakai bedak..


Mamam...

Masa ni ibu bengong jap coz nk tgk rupe anak pompuan...


27 April 2010

Kerepek rezeki

KEREPEK UBI PERISA BLACK PEPPER (RM 2)

KEREPEK JEJARI UBI (RM 2)

KEREPEK KACANG DAL (RM 2)


KEREPEK UBI PEDAS (RM 5)



SEBAHAGIAN STOK YANG TELAH DISIAPKAN

KEREPEK YANG JADI HIASAN DI MEJA KERJA AKU
Sekarang aku mau cari duit lebih sikit dgn menjual kerepek... meskipun ramai yg gelakkan aku tapi aku tak kisah apa org cakap sebab aku mencari rezeki yg halal utk keluarga aku... betul tak. Daripada aku buang masa tak tentu pasal baik aku berniaga... dapat gak faedahnya... Alhamdulillah, ada rezeki utk anak aku...




26 April 2010

Ade ke kasut macam ni?



















Aku pernah terima emel gambar kasut macam ni... korang rase ada ke kasut yg sedemikian rupa? Plz let me know...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...