09 July 2010

Al-kisah si Boss...

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL.

Pada suatu hari tu... Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun masuk la...

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client...

Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya... biasa la Boss... malas nak tulis... cakap punya cakap... Boss ni pun pusing-pusing meja sambil tangan masuk dalam poket seluar... 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis... si seketeri pun mula bersuara...

Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu garage boss terbuka...

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa, nanti saya call rumah...terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita... pintu dia terbuka la...
Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana ada terbuka...

Boss : Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.
Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la bang...
Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam mana orang boleh nampak?????

Bini : Okay la... okay la..

Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni tengah relek-relek... baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka... (dah memang perangai dia tak suka pakai underware... ) maka nampaklah... mengelabahlah si Boss ni memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri dia tu...dan petang yang sama juga...

Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak garage I terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada Mini Cooper; dengan dua tayar depannya
pancit
woakakaakakakaakakakkak.....

Moral: Jangan berlagak... dan pastikan sentiasa berunderware.....

08 July 2010

Babies

Fikirkan apa tu, sayang?

Ermmahhhh....

Waaaaaa....

Cembengnya muka...

Eiiii... Sape ni? Terkejut saya...

Lalalalala.... senangnya dalam hati...

Malas mau layan la...

Apa pandang-pandang? Ada hutang ke?

Comelnya...

Baiknya muka...

Arghhhh....

Skodeng ke?

Merahnya...

Huhh..

Garangnya muka..

Uwekkkk....

Huarghhh... Ngantuknya...

Tembam tak aku?

Ni paling tak boleh blahhhh.....

Bila aku tengok baby ni, teringin nak tambah anak lagi. Mudah-mudahan ada rezeki utk tambah cahayamata. Aku suka baby... Korang suka baby tak. Bau baby wangi. Tangisannya bagai irama minta disusukan, belaian dan diberi perhatian. Baby cute kan tapi kenapa kat luar sana ramai yang sanggup buang baby. Kucing pun sayang anak tau... Tak taulah nk kategori kan apa orang yg buang anak ni.. Nk kata binatang, binatang sayang anak. Nk kata setan, setan pun jaga keturunannya.

01 July 2010

Menu Lemak Sedunia

Malam semalam, aku masak lagi makanan kegemaran hubby aku iaitu Baked Mashed Potatoes... Aduhh lapar rasanya nk makan lagi. Memang senang masak makanan ni. Apepun ni adalah gambar yg sempat diambil...



Selepas dimasak


Dalamnya, ade daging kisar, potatoes and cheese... Yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...