25 March 2011

Ketumbit atau tembel

Pagi tadi bila aku bangun tidur, tiba2 aku rasakan sesuatu di mata kiriku.... Kelip-kelip mcm sakit je mata aku ni.... Pegi bilik air, tengok mata aku bengkak sikit. Sah. Aku kena tembel. Adoiii... bab mata ni yang aku lemah sikit sebab takut nak titiskan eye mo atau sebarang liquid ke dalam pancaindera tersebut. Itu pasal la aku tak rela pakai contact lense ( T_T )


Oleh kerana tak mahu ketumbit ni semakin parah, so aku dah google petua hilangkan ketumbit. Ada yang suruh tumbuk seulas bawang putih, pastu sapu kat ketumbit tersebut. Ada yg kata tuam je ngan air panas :) Ada yang cakap lagakan dua sudu sampai panas, pastu tekap kat mata yg kena ketumbit.


Mata aku sangat gatal sekarang ni... berair. Tolonglah jangan bengkak lagi. Malu! Nanti orang cakap aku skodeng orang tengah OokK.... hehehe.... Cittt!!!

2 comments:

  1. setiap satu kejadian ada hikmahnya. tapi takpe, balik nanti kita pegi doktor, doktor akan potong ketumbit tu. don,t worry honey!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...