09 June 2011

Perbezaan Susu Hi-Goat Asli dan Tiruan

Assalamualaikum

Actually info ni dah lama nak share dgn korang tapi asyik lupa je. Percaya atau tidak, aku boleh beli susu hi-Goat dengan harga RM 23.50 sekotak. Padahal kalo ikut harga retail RM 36.60 sekotak. Kalo aku jual balik sure aku dpt untung banyak. Kalau aku jual dgn harga ahli pun masih dapat untung RM 6.50 sekotak. Kalo aku beli kat agen yg sah HR Marketing, aku dapat harga RM29.90 utk sekotak.

Tapi aku tak nak menipu dalam bisnes ni. Kesian kat customer... Nanti tak rezeki tak berkat. Aku just check je betul ke tak apa orang cakap diorang boleh dapat harga yang lebih murah. Memang ada... kat Seremban aku boleh dapat harga murah sangat2....

Geram kan bila dapat tahu susu ni ada yang palsu... Lebih2 lagi ia nampak sama sangat. Aku pun tak boleh nak beza. Rasanya pun lebih kurang sama cuma yang asli kita tahulah itu susu kambing, kalo yang tiruan betul ke itu susu kambing atau serbuk lain? Adakah sama khasiatnya bila kita minum susu kambing yg tiruan?

Di bawah adalah gambar yang diambil dari website HR Group menunjukkan ciri-ciri produk Higoat original & tiruan.

Bungkusan pada produk original mempunyai bucu-bucu yang jelas ketara,manakala yang tiruan tak nampak jelas.

Pada ruang hitam pada bungkusan produk tiruan ada tulisan 'DMP', sedangkan produk original tak ada.

11 comments:

  1. salam..awal jual ke susu hi goat ni?

    ReplyDelete
  2. wa'salam nia. ye, sy jual susu ni :)

    ReplyDelete
  3. salam..
    jikalau sy hendak order susu hi goat bagaimana?
    mksd sy harga sekotak brp?
    ada jual susu hi goat kurma + madu?

    terima kasih~

    ReplyDelete
  4. salam..
    harga bagi sekotak susu hi goat bpe?
    ada jual hi goat madu+ kurma sekali x?
    jikalau ada bpe?

    terima kasih~

    ReplyDelete
  5. harga pasaran rm36.6o (susu putih).perisa koko pun sama harga.

    kopi 3 in 1 rm22.

    yg ade kurma madu mahal skit sbb khasiat lebih,rm48.harga ahli lagi murah la..


    aween
    imanhigoat@gmail.com

    ReplyDelete
  6. macam mana nk order ye?
    saya nak cri susu kambing hi goat ni tpi xtau nk cri kat mana.. kedai mana jual pun saya x tau. minta respon di email saya cikally@gmail.com

    ReplyDelete
  7. promosi harga murah susu kambing hi-goat.
    http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete
  8. salam, nak tanya awak still jual susu kambing higoat ni ke? awak kat area mana ye?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. Salam, saya nak order susu Hi-Goat, macam mana?

    ReplyDelete
  11. Saya hendak beli 6 kotak dapat diskound lagi tak?
    jawab dalam emel saya
    admiral.cruise@ymail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...