20 June 2011

Sepagi di kebun buah-buahan

Semalam aku ngan geng family ke kampung aku iaitu Kg. Ulu Lalang, Rantau untuk melihat kebun yang sekangkang kera tu. Kasi terang sikit jalan masuk ke sana. Al maklumlah kebun tu dah lama tak dijengah sampai semak samun macam hutan belantara. Tak lama lagi kan musim durian, jadi barulah bersemangat sikit untuk bekerjasama.... Nak kutip durian pun senang..

Actually, pokok durian tak le banyak... ade le 2 ke 3 batang pokok je tapi alhamdulillah nasib baik rajin berbuah. Kalo nak beli kat luar, mahal dek non oii.

Semangat waja orang yang jarang turun berkebun lain macam, sampaikan aku terkena gatal-gatal satu badan.... Mungkin aku terkena serangga yang berkenan kat aku nih hehehe.... Nasib baik ada calamine lotion, kalo tak, tak dapat tido malam. Garu sana garu sini... Syukur kena kat aku, ok gak la. Kalo kalo kena kat anak aku, confirm tak tido beb... kesian tau.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...