25 September 2012

Fatih akan ke Tabika KEMAS Presint 18, Putrajaya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua....

Minggu lepas Cikgu Tabika KEMAS ada sms aku yuran Tabika KEMAS bagi sesi 2013. Tabika KEMAS tu terletak di Presint 18 (Fasa 18R12) Putrajaya. Almaklumlah tahun depan, Fatih dah 5 tahun.

Yuran pendaftaran : RM 10
Yuran Jan & Nov. : RM 50
Uniform & Baju Sukan : RM 50
Aktiviti dan tanda nama: RM 20
Alatulis & buku : RM 50

Jumlah : RM 180 (perlu dibayar dalam tempoh Oktober 2012)

Harga sangat berpatutan di samping kawasan Tabika tersebut sangat dekat dengan rumah aku. Just jalan kaki saja kalau nak hantar Fatih ke sekolah nanti. Persekitaran sekolah tu juga sangat bagus dan bersih serta yuran bulanan cuma RM 25.00 sahaja.

Rasanya pada usia 5 tahun, elok biasakan Fatih dengan alam persekolahan. Lepas ni, boleh la beli kasut dan beg sekolah untuk Fatih. Rasa macam dah tua je kan bila anak nak pergi sekolah. Tahun depan Fatih ke sekolah dan Fatih juga akan ada adik... Insya Allah. Harap-harap dia tak terkejut dengan situasi baru dan boleh biasakan diri dengan perubahan jadualnya hehe.....

15 comments:

  1. eh murah la..budak 4 tahun amek tak ek??half day ke sampai petang??dah cam tanyer kat penyelia tadika plak kan??hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya 4 tahun dia amek tapi tengok kekosong dulu sebab dia bg kelebihan pada budak umur 5 & 6 tahun.

      Delete
    2. oppss lupa plak.... yuran tu utk halfday je. nanti nak tanya ada transit ke x...

      Delete
  2. Tadika kemas memang murah..aku pun hantar anak kat kemas gak..selamat masuk sekolah ye Fatih.. tahun depan boleh register online utk prasekolah(2014) dan darjah 1(2015). sume dah online..kalau lambat..bye.bye la..tak pasal hantar anak ke presint lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deyna: terima kasih atas nasihat. Thn dpn mmg plan nak register prasekolah pulak. kena cepat sekarang ni. Kalo tak, melepas....

      Delete
  3. follow here.. jom follow afiq juga.. huee

    ReplyDelete
  4. yeay abg fatih nk sekolah dh... slmt peg sekolah ye abg....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih aunty fid. esok boleh abg fatih ajar nia ABC, 123 dan nyanyi lagu kereta merah hehe....

      Delete
  5. adeeb thn ni 4thn. tapi mmg da skolah.
    asik gado ngn afiq kat umah. last2 aku anto g skolah.
    tabika kemas gak. kat 5R6. btol2 kat G floor umah aku.
    hehehe.. mmg murah sgt2. yg bestnye die da pnadai ABC, 123, baca doa dsb.. tahun ni kena pastikn die pandai baca buku plak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. hehe... awal btol anak ko masuk tadika... tapi cepat pandainya...

      Delete
  6. assalamualaikum...nk tya la..tau x klu tadika tu masih leh daftar anak atau x ye?dah terlambat la plak...

    ReplyDelete
  7. salam, tmpg tye..akk hantar borang tuk mohon tabika kemas pd bulan bape erk?dan bulan bape baru diowg bg jawapan? saya ada nk dftr gak tuk 2014...

    tenkiu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan 8 rasanya. diorg akan sms je kalo permohonan diluluskan.

      Delete
  8. Masih ade kekosongan lg x kat sane?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...