14 November 2012

Makan-Makan di Nuin Little Perak di Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum.....

Minggu lepas, buat detailed scan kat Klinik Annur, tengahari tu sementara tunggu no. giliran aku, aku dgn hubby dan juga Fatih (Fatih pun ado) pegi pusing-pusing cari makanan. Tiba-tiba teringat rancangan Jalan-Jalan Cari Makan yang menayangkan kesedapan Nuin Little Perak di B.B.Bangi.....

Bila tengok dalam menu, memang semua rasa sedap dan indah dipandang tapi bila makanan dah sampai depan mata dan tekak pun merasa, tak boleh nak telan sebab tawar. Nasi Putih dgn Black Pepper Chicken tu aku minta tukar dengan menu yang lain iaitu Nasi Putih Ayam Merah pun tawar juga... Aku ingatkan tekak aku yang mengandung ni berubah deria rasa tapi bila confirm tak sedap. Tawar dan pedas macam tak bergaram.

Kata  waiter kat situ, chef yang selalu masak dan berhenti dan hari tu ada chef lain yang masak. Ntah... Memang frust sangat sebab kitorang ingatkan makanan kat situ sedap-sedap belaka. Nasib baik popiah tu sedap.....

Nasi Ayam tu pun lembik dan tawar juga tapi hubby bedal jugak la. Sayang katanya tapi aku memang tak boleh nak paksa masuk ke mulut. Sorry la kalau komen aku ni agak melampau.... Nasib baik waiter di restoran tu baik dan sabar melayan kerenah aku hihi.....

Antara gambar menu :
Nasi Putih dgn Black Pepper Chicken

Air Limau dgn Asam Boi

Nasi Ayam apa ntah (lupa lak)

Popiah Cheese (lupa jugak namanya)

Nasi Putih dgn Ayam Masak Merah

2 comments:

  1. kat Bangi byk juga tpt2 mkn yg menarik yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangi byk restoran melayu dan butik tudung

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...