08 November 2012

MGTT

Assalamualaikum.....

Selasa lepas aku ada buat detail scan. Alhamdulillah, syukur aku kepada Yang Maha Esa segalanya nampak tiada masalah buat setakat ini. Segala yang terbaik adalah dari Allah S.W.T. Apa yang paling membahagiakan aku sekarang, tahun depan ada 2 perubahan penting dalam hidup aku. Fatih akan ke sekolah dan bilangan ahli keluarga bertambah seorang lagi. Lagipun tahun depan umur aku dah mencecah 30 tahun.

Esok pula, aku kena buat MGTT (minum air glukos) untuk check aku ni ada diabetes ke tidak. Kena lah set mind yang air glukos tu sangat sedap macam minum jus Tropicana   Malam ni start pukul 10 malam aku kena puasa. Hope result cantik la esok ye.

Buat mommies yang ada pengalaman buat MGTT... Macam mana pengalaman korang ye?

4 comments:

  1. sedap tul dapat minum air gule...hehehe..
    baru last week minum due to GDM mase pregnant dulu..baby dah 4 bulan baru nak buat balik..patut 6 weeks after delivery..sib baik tak lekat diebetis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nak muntah minum air gula tu tadi... harap tak de diabetes.

      Delete
  2. tak ingat lak dulu fiza ado buat ke tidak...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubo ko tanya dia pernah wat ke tak...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...