25 February 2013

Akhirnya aku bersalin jugak

Assalamualaikum.....

Lama tak online.... Ada sesapa yang tunggu entry aku tak? Kalo ada, alhamdulillah, kalo takde, apa nak wat, terima jelah. Ok, aku nak bagitau korang yang aku dah selamat melahirkan seorang baby boy secara normal pada 12 Feb 2013 pukul 10.32 malam di Hospital Pakar Annur, Bandar Baru Bangi. Masa tu kandungan 39 minggu. Nanti insya Allah, kalo ada masa aku cerita pengalaman bersalin di sana....

Buat masa ni aku berpantang di rumah mak di Seremban. Mungkin hujung minggu ni aku balik Putrajaya. Fatih terpaksa ponteng sekolah hehehe... Oh ye... nama baby ialah rahsia lagi sebab tak confirm lagi. Tunggu lah daddy dia yg confirm kan. Gambar pula tak leh nak upload sebab connection lembab sangat.

Sekarang aku aku akan jadi suri rumahtangga sepenuh masa selama 90 hari... yahooo.... Kalau la ada cuti sampai setahun kan bagus hehehehe....

05 February 2013

Masih lagi bekerja di Opis....

Assalamualaikum....

Hari ni dah 38 minggu 5 hari usia kandunganku... Due date lagi 12 hari. Haih.... Makin tak sabar dgn waktu yang seakan-akan perlahan menghampiri hari pertemuan aku dgn baby. Lebih-lebih lagi bila dengar kawan-kawan yang seiring sejalan mengandung seusia aku ni semua dah selamat melahirkan. (Mood: Sangat jeles hehe....)

Hari ni masih lagi bertepek depan muka komputer opisku ini.... Meja kerja aku ni pun kalau boleh nak suruh aku balik je kot bila aku tak bergerak-gerak menghadap komputer. Penat nak ke hulu-hilir.... Jalan sikit pun dah termengah-mengah. Kalau waktu malam, lagi lah aku umpama robot yang ketandusan bateri. Masalahnya, kalau mata aku mahu pejam, takpelah juga... Ini terkebil-kebil sambil tengok air liur basi Fatih yang tidur nyenyak di sebelah hehehe.... (Eh! air liur Fatih ke air liur daddy fatih hahaha....)

Setakat ni alhamdulillah... kaki tak bengkak, kedudukan baby pun ok, batuk pun dah hilang. Cuma tunggu waktu je untuk melahirkan. Berdebar-debar rasanya... Maklumlah jarak Fatih dengan baby 5 tahun... Bukan masa yg singkat tu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...